Uzmanlar Öneriyor! Dans Etmek Ömrü Uzatıyor! Dans Etmenin Faydaları

Ağustos 16, 2021by cngzakademi0

Dans Etmenin Faydaları Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmek için hayat tarzımızda dikkat etmemiz gereken farklı noktalar vardır. Bunlardan biri sağlıklı beslenmek olarak değerlendirilirken en önemli olanı fiziksel aktivitedir. Fiziksel aktiviteler birçok formda olabilir. Kişi; yürüyebilir, koşabilir veya belirli spor dalları ile ilgilenebilir. Fakat burada önemli olan sadece belirli bir fiziksel aktiviteyi gerçekleştirmek olmamalıdır. Kişi...

Dans Etmenin Faydaları

Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmek için hayat tarzımızda dikkat etmemiz gereken farklı noktalar vardır. Bunlardan biri sağlıklı beslenmek olarak değerlendirilirken en önemli olanı fiziksel aktivitedir. Fiziksel aktiviteler birçok formda olabilir. Kişi; yürüyebilir, koşabilir veya belirli spor dalları ile ilgilenebilir. Fakat burada önemli olan sadece belirli bir fiziksel aktiviteyi gerçekleştirmek olmamalıdır. Kişi uzun ve sağlıklı bir yaşam için en uygun olanını kendisi için seçmelidir. Bu yüzden, dans etmek hem fiziksel hem de ruhsal faydaları göz önüne alındığında, kişi için en iyi seçeneklerden biridir. Bu yazımızda sizler ile dans etmenin faydaları hakkında bahsedeceğiz.

Dans etmek, kişinin formda kalmasını sağlarken aynı zamanda ruhsal ve zihinsel olarak olağan yaşam kalitesini arttırıyor. Yetkili uzmanlara göre, dans etmenin kişilerin sağlığı açısından çok yararlı yönleri bulunmaktadır. Burada önemli olan bir diğer etken kişinin gerçekten yarar sağlayabileceği eğitim merkezlerinden ders alabilmesidir. Kurslar arasından doğru seçeneği bulabilmek zor olabileceği için önceden ayrıntılı bir araştırma gereklidir. Bu süreçte İstanbul’da merkezi yerlerdeki deneyimli hocalardan kişiler her zaman yararlanabilir. Özellikle Kadıköy dans kursu için bağlantı aracılığıyla işinin ehli hocalara ulaşabilirsiniz.

 

1. Hafızayı Güçlendirir

Dans etmek hafızayı güçlendirmek adına mükemmel bir yoldur. Yapılan araştırmalarda, 18 ay boyunca dans eden bireylerde hafıza kabiliyetlerinin güçlendiği gözlemlenmiştir. Bu sayede, başlıca Demans ve Alzheimer olmak üzere beyindeki nöronları etkileyen hastalıklarda iyileşmeler görülmüştür. Hatta dans etmenin demans oluşumunu önlediği de görülmüştür. Özellikle bir araştırmada, Alzheimer hastalarının geçmişlerinde dinledikleri müziklerle dans ederken unuttukları anıları hatırladıkları kayıt altına alınmıştır.

2. Sizi Mutlu Eder

Dans etmek “mutluluk hormonu” olarak da bilinen serotoninin kandaki miktarını arttırdığı görülmüştür. Bu artış kişinin bağışıklık sisteminde olumlu etki yarattığı gibi ruh halini de değiştirir. Bu yüzden, dans eden kişilerin yüzlerinde her zaman büyük bir gülümseme görürsünüz. En güzel yanı da dans etmenin herhangi bir yaşı olmayışıdır. Yani, her yaştan insan dans etmenin faydalarını görebilir.

3. Hayallerinizdeki Vücuda Kavuşmanızı Sağlar

Dans etmenin faydaları çok fazladır say say bitmez, dans etmek sporun sağladığı birçok faydayı sağlamaktadır. Aslında bakıldığında herhangi bir aerobik egzersizden farkı yoktur. Kalp sağlığını koruduğu gibi zayıflamanızı da sağlayabilir. Hatta günümüzde çoğu kişi dans ederek kilo vermektedir. Özellikle evde dans ederek zayıflama son dönemin en gözde yollarından biridir. Hızlı dans türleri ile cardio açığınızı kapatabileceğiniz gibi çeşitli danslar ile hayallerinizdeki vücuda kavuşabilirsiniz. Dans türlerine göre değişim ve faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Latin Dansları: Hızlı ve tempolu olduklarından dolayı yağ yakımında yardımcı olurlar. Özellikle vücuttaki dengeyi güçlendirerek kasları geliştirir. İleriki seviyelerde doğru çalışmalarla birlikte vücut esneklik kazanır.
  • Bale: Bale eğitimi almış kişilerin vücutları güçlü ancak zarif ve esnek olur. Buna ek olarak bale, kas yapısını güçlendirir ve duruş bozukluklularını düzeltir. Bale eğitiminde amaç ideal vücuda ulaşarak zarifliği ortaya koymaktır.
  • Zumba Dansı: Zumba dansının öncelikli faydası kişilerin kilo vermesini sağlamasıdır. Bir saatlik bir zumba dersinde 600 ila 1000 kalori arasında kalori yakılabilir. Ayrıca zumba dansı ile vücut sıkılaşır ve şekillenir.

4. Dans Etmek Özgüvenini Arttırır

Dans ederek bireyler vücutlarını tanımaya başlar, vücutlarının güçlü ve zayıf yönlerini öğrenirler. Öğrenme sürecinde kişiler, kendi karakterlerini de tanımaya başlarlar. Bu durum kendilerini daha rahat ifade etmelerini sağlar. Dans etmek, kişinin kendini ifadesinin en doğal ve zarif halidir. Düzenli olarak dans etmek kişinin vücudunu ve zihnini daha kolay kontrol etmesine olanak tanır. Kontrolü elinde tutmak insanlarda, özgüven duygunu arttırdığı görülmüştür.

Ayrıca, kişi kendini manevi olarak doyurduğunda tam hisseder. Dans ederek mutlu olan insanlar, bu sevincini hareketlerine yansıtır. Kişinin hem kendine olan özsaygısı hem de özgüveni yükselir. Aynı zamanda dans bireysel olduğu kadar da sosyal bir aktivitedir. Özellikle kişinin dans partneri ile kurduğu sağlam ilişkiler dışarıdaki insan ilişkilerini de yansır. Dans, kişinin sosyal becerilerini geliştirmektedir.

5. Depresyon ve Stresi Yenmenizi Sağlar

Depresyon yeni dünya düzeni ile her yaş ve her kesimden insan için büyük bir problem haline gelmeye başladı. Bundan dolayı, kişiler ilaç ve terapi dışında da alternatif tedavi yöntemlerini de gözetmektedir. Dans etmek de bu tedavi yöntemlerinden biridir. Kişilerin çoğu dans eğitim merkezlerine “Doktorum önerdiği için geldim” diyerek derslere katılmaktadır.

Nörobilim alanındaki çalışmalarda görüldüğü üzere dans etmek hafif veya orta dereceli depresyon vakalarının önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Özellikle bu süreçte kişilerin özgüvenlerindeki artış tedaviye destek sağlamaktadır. Bunlarla beraber, depresyon ve stresin paralel olarak ilerlediği durumlarda da dans etmek tedaviye katkı sağlamaktadır. Dans sırasında artan serotonin ve dopamin seviyeleri stresin azalmasını sağlar.

Düğün zamanımız geldi ise ve hayatınızın en önemli gününe kusursuz bir koreografi ile çıkmak istiyorsanız düğün dansı tüyoları blog yazımızı ziyaret edin.

Sıkça Sorulan Sorular

Dans ederek kilo verilebilir mi?

Dans ederek kilo verilebilir. Zumba dansı, latin dansları ve bale kilo verimini sağlayarak vücudunuzu güçlendirebilirler.

Dans etmenin ruhsal faydaları var mıdır?

Evet, vardır. Dans etmek; hafızayı güçlendirir, sizi mutlu eder, özgüveninizi arttırır ve stresle depresyonu yenmenizde yardımcı olur.

Dans etmenin belli bir yaşı var mıdır?

Bale gibi dans türlerinde belirli yaşlarda eğitime başlamak gerekirken diğer durumlarda her yaştan insan sağlığı el verdiği sürece dans edebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact us
Franklin St, Greenpoint Ave
+2342 5446 67
Monday - Friday: 8 AM - 5 PM
Newsletter