Düğün Dansı Nasıl Yapılır? Düğün Dansı Önerileri

Ağustos 16, 2021by cngzakademi1

Düğün Dansı Nasıl Yapılır?  Düğün gününüzdeki en romantik, kişisel ve unutmaz an; düğün dansı yaptığımız dakikalardır. Bu nedenle; seçtiğiniz mükemmel melodileri, harika bir dans ile taçlandırmanız gerekmektedir. Herkesin gözlerinin gelin ve damat üzerinde olduğu bu özel ana daha hazır hale gelmek istemez misiniz? Düğün dansı nasıl yapılır, en güzel dans önerileri nelerdir, soruları aklınızda uçuşuyor...

Düğün Dansı Nasıl Yapılır? 

Düğün gününüzdeki en romantik, kişisel ve unutmaz an; düğün dansı yaptığımız dakikalardır. Bu nedenle; seçtiğiniz mükemmel melodileri, harika bir dans ile taçlandırmanız gerekmektedir. Herkesin gözlerinin gelin ve damat üzerinde olduğu bu özel ana daha hazır hale gelmek istemez misiniz? Düğün dansı nasıl yapılır, en güzel dans önerileri nelerdir, soruları aklınızda uçuşuyor mu? İşte, düğün dansı koreografinizde faydası olacağını düşündüğümüz en iyi düğün dansı önerileri.

Mükemmel düğün gecenizi başlatacak dans, düğün tarihi yaklaştıkça çoğu çift için büyük bir endişe kaynağına dönüşmektedir. Aslında, uyabileceğiniz çok basit bir çözüm var: Düğün dansı için profesyonel bir dans hocasından destek almak.

Harika bir düğün dansı için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Dans dersi almak istiyorsanız, düğüne en az 2-3 ay kala kendinize bir dans hocası veya dans kursu bulmalısınız.
  • Düğün dansınız için müzik seçerken, ne tarz bir müzikte ilk performansınız sergilemek istediğinize karar vermelisiniz.

Bu iki basit adımı hayata geçirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey kendinizi müziğin ritmine bırakmak ve adımlarınızı takip etmek…

Düğün Dansı Neden Özeldir?

Düğün dansı, davetlilere mutluluğunuzu ve aşkınızı gösterdiğiniz gösterinin adıdır. Aslında, herkesin pür dikkat sahneyi izlediği belki de tek an olması nedeniyle çiftler üzerinde büyük bir baskı oluşturmaktadır. Düğün sırasında ve hayatınızın en anlamlı günlerinden birinde gerçekleşmesi haricinde, diğer danslardan hiçbir farkı yoktur.

Düğün ilk dans için anı özel kılacak detaylar ise yaptığınız dansın türü ve müzik tercihinizdir. Müstakbel eşinizle aranızda özel bir anlamı olan bir şarkı varsa, bu parçayı ilk dans müziği olarak kullanabilirsiniz. Ancak, “bizim” olarak tanımladığınız özel bir şarkınız yoksa ortak sevdiğiniz müzik türlerinden hareketle bir tercihte bulunabilirsiniz.

Düğün Dansı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle şunu ifade etmemiz gerekiyor ki, düğün dansının özel bir tarifi yoktur. Karar verdiğiniz dans türüne göre, yapacağınız dans da şekillenecektir. Eğer ki herhangi bir dans geçmişiniz veya dansa karşı özel bir ilginiz yoksa bu özel gece için bir profesyonel yardım almayı düşünmenizi tavsiye ediyorum. Yine de düğün dansı nasıl yapılır, öğrenmek isteyebilirsiniz. İstanbul’da yaşayan çiftlerimiz, Dans kursu kadıköy hakkında bilgi almak için ilgili sayfayı ziyaret edebilirler.

Düğün dansının tek bir formülü olmasa da bu özel gece için paylaşabileceğimiz bazı tavsiyelerimiz:

  • Düğünden önce, DJ veya orkestra ile müzik eşliğinde bir prova yapmayı unutmayın. Şarkıya ne zaman girilmesi ve ne zaman kesilmesi gerektiğini açıklayın.
  • Düğününüzde, sahneye çıkışınızı anons edecek görevliye; bu dansın size özel olduğunu vurgulamasını söyleyin. Aksi halde yanınızda başka çiftleri görülebilirsiniz.
  • Düğün dansınızı 2-3 dakika ile sınırlandırın, sonrasında hem yorulmaya hem de figürlerinizi karıştırmaya başlayabilirsiniz.
  • Düğünden önce, giriş dansınızı kostümlerinizle prova etmeyi unutmayın. Çünkü rahat dans kıyafetleriyle alınan derslerden sonra gelinlik ve damatlık ile dans etmek, çiftlere şok etkisi yapabiliyor.
  • Koreografinizde yer alan özel figürlerin kaçırmaması için, düğün fotoğrafçınızla konuşmayı unutmayın.
  • Son olarak, dans boyunca gülümseyin ve sadece size özel bu anın tadını çıkarın. Hata yapsanız bile, bunu sizden ve eşinizden başka kimse fark etmeyecektir.

Düğün Dansı Önerileri Nelerdir?

Düğün dansının hangi dans türünde olacağı, nasıl bir kareografi içinde yapılacağı çiftlerin vermekte oldukça zorlandıkları kararlardandır. Popüler dans trendlerini takip ederek, ona göre bir seçim yapmak; bu konuda işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

İşte, 2021’in en çok tercih edilen düğün dansları:

  • Tango: 20. Yüzyılda Arjantin’de ortaya çıkan tango, aşkın ve tutkunun dansıdır.Hareketlerinize çalışmak için yeterli vaktiniz varsa ve konuklarınızı etkilemek istiyorsanız tercih edebilirsiniz.
  • Vals: Asaletin ve zarafetin dansı olarak bilinen Vals, giriş dansınızı masalsı bir gösteriye dönüştürecektir. Asil, zarif figürlerden hoşlanıyorsanız ve davetlileri etkilemek istiyorsanız, vals sizin için en doğru tercih olacaktır.
  • Rumba: Yavaş tempolu olmasına rağmen diğer önerilerimize oranla daha zor ama benzersiz bir Latin Amerika dansıdır. Çiftlerin arasındaki aşk ve tutku hareketlere yansır.
  • Salsa: Hareketli ve renkli bir kişiliğe sahip çiftlerin ilk tercihidir. Koreografinin zorluğu, çiftlerin isteğine göre belirlenir.
  • Cha Cha: Sade yapısı, kolay öğrenilebilmesi ve eğlenceli figürleriyle öne çıkar. Düğüne az bir süreniz kaldıysa ve arkadaşlarınız da dansınıza eşlik etsin istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Düğün dansı için ders almak, olmazsa olmaz bir şey midir?

Tabii ki de değildir. Serbest stil, kendinizi müziğin ritmine de bırakabilirsiniz. Ancak düğün dansı için ders alarak hazırlanmak, giriş dansınızı unutulmaz kılacaktır.

Düğün dansı için eğitim almaya ne zaman başlamalıyız?

Ortalama 2-3 ay kala derslere başlayabilirsiniz. Ancak bu süreyi 1,5 ayın altına kesinlikle düşürmeyin.

Her şarkı, düğün dansı müziği olabilir mi?

Belli bir ritmi olan her şarkıda dans edebilirsiniz. Önemli olan, sizin için değeri olan bir şarkının ilk dansınıza eşlik etmesidir.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact us
Franklin St, Greenpoint Ave
+2342 5446 67
Monday - Friday: 8 AM - 5 PM
Newsletter