Keman Nasıl Çalınır? Keman Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Ağustos 16, 2021by cngzakademi1

Keman Nasıl Çalınır? Keman Öğrenmek Ne Kadar Sürer? Son dönemde birçok kişi yeni hobiler edinme araştırmaları gerçekleştiriyor. Bu hobi araştırmaların en büyük bölümünü ise bir müzik enstrümanı öğrenmek karşılıyor. En yaygın müzik enstrümanları arasında ise gitar ve keman geliyor. Bu nedenle, birçok kişi “keman nasıl çalınır?”, “keman öğrenmek ne kadar sürer?” gibi araştırmalar yapıyorlar. Yaylı...

Keman Nasıl Çalınır? Keman Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Son dönemde birçok kişi yeni hobiler edinme araştırmaları gerçekleştiriyor. Bu hobi araştırmaların en büyük bölümünü ise bir müzik enstrümanı öğrenmek karşılıyor. En yaygın müzik enstrümanları arasında ise gitar ve keman geliyor. Bu nedenle, birçok kişi “keman nasıl çalınır?”, “keman öğrenmek ne kadar sürer?” gibi araştırmalar yapıyorlar.

Yaylı bir çalgı aleti olan keman, iki parçadan oluşan ve kendine has sesi ile eşsiz bir çalgı aletidir. Klasik keman ve elektro keman olarak ikiye ayrılan keman, birçok modele de sahiptir. Keman modelleri arasında ise büyük keman ve küçük keman en çok dikkat çekmektedir. Bu nedenle keman öğrenmek isteyen kişiler hangi keman modellerini almaları gerektiğini merak ediyor.

Evde Keman Çalmayı Öğrenmek

Keman öğrenmek isteyen birçok kişi evde keman öğrenme gibi konuları merak ediyor. Evde keman çalmak mümkün bir iştir. Ancak, keman çalmayı öğrenirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktalara dikkat ederek evde keman çalmayı öğrenebilirsiniz. Kısaca söylemek gerekirse, evde keman çalmayı öğrenmek mümkündür ancak bazı sakıncalı noktalar bulunur. Bu sakıncalı noktalar arasında ise sesleri doğru ve temiz bir şekilde basıp basmadığınız ve teknikleri doğru bir şekilde uygulayıp uygulamadığınız yer alır.

Evde keman çalarken öncelikle kemanı doğru bir şekilde tutmanız gerekmektedir. Bunun için ise internetten keman çalma videolarını öğrenerek tekniklerinizi geliştirebilirsiniz. Tabi ki keman çalmayı en hızlı şekilde bir keman kursu ya da özel ders aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Keman çalmayı bir eğitim alarak öğrenmek sizi zaman kaybından da kurtaracaktır. Tecrübeli öğretmenlerimiz ile hızlı ve detaylı bir şekilde keman çalmayı öğrenmek isterseniz, Cangöz Akademi Kadıköy keman kursu için bizi arayabilirsiniz.

Keman Çalarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keman çalmaya bir yerden başladıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaların üzerine yoğunlaşarak keman çalman eğitiminizi hızlandırabilir ve daha hızlı şekilde keman çalmayı öğrenebilirsiniz. Keman çalmak için ise dikkat etmeniz gereken unsurlar şöyle sıralanabilir:

  • Nota bilgisi
  • Müzik kulağı
  • Düzenli bir şekilde pratik yapmak
  • Keman çalmayı öğrenmek için hevesli olmak
  • Pozisyon almayı bilmek
  • Çeşitli el egzersizleri
  • Keman akordları

Keman çalmayı öğrenmek için yukarıda yer alan unsurlar sahip olmanız gerekir. Öğrenme hevesiniz olmadan çalışmalarınız düşündüğünüz gibi verimli geçmeyecektir. Bu da kişiyi öğrenme sürecinden uzaklaştıracaktır. Bunun dışında, nota bilgisi gibi öğrenilmesi gereken noktalar üzerine çalışmak sizin için süreci hızlandıracaktır.

Keman Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Birçok keman öğrencisi için ortak bir soru şudur: Keman öğrenmek ne kadar sürer? Keman öğrenmek için özel ders alıyor ve haftada dört ila beş gün pratik yapıyorsanız, keman öğrenmenin ne kadar sürdüğünü gösteren tahmini bir zaman çizelgesi burada:

1. Ay

Keman öğrenmenin bir dil öğrenmekten farkı yoktur. Nasıl bir dili öğrenirken temel zaman ve cümle yapılarını öğrenirseniz, keman öğrenmenin ilk ayı, kemanın bölümlerinden ve nasıl bakım yapılacağı hakkında temel bilgilerden oluşur. Daha yeni başlıyorsunuz ama bu süreçte kemanınızı çalmaktan korkmamak oldukça önemli. Çünkü yaptığınız hataları zamanla düzeltecek ve hata yaparak doğruyu tekniği geliştireceksiniz.

İlk derslerinizde;

  • Duruş
  • Yay nasıl tutulur
  • Temel nota okuma
  • Keman gamları
  • Müzik teorisi gibi temel bilgilere odaklanırsınız.

Ayrıca, basit melodilere ve alıştırmalara geçmeden önce ilk ay boyunca size yardımcı olacak, telleri nasıl ayarlayacağınız çeyrek notalar ve çeyreklik hakkında da eğitim alırsınız.

2. Ay

İkinci ay, temel becerileri geliştirmeye odaklandığınız, enstrümanınızı ve yayınızı daha rahat bir şekilde tutacağınız evreyi oluşturur.

3. ila 6. Ay

Üçüncü ay ve altıncı ay arasındaki süreç en zevkli dönemlerden birisidir. Bildiğiniz bazı basit şarkıları bu süreçte çalmaya başlayacaksınız.

Bir, iki ve üç parmakları kullanacak, D ve A dizelerindeki notalar da dahil olmak üzere birçok yeni notalara aşina olacaksınız.

7. ila 12. Ay

Bu noktada, çalabileceğiniz şarkı yelpazesi genişliyor ve öğrendiğiniz nota ve ritim sayısı artıyor.

Dördüncü parmağınızı ve G ve E tellerindeki bazı notaları öğreneceksiniz. Ayrıca D ve A tellerinde F doğal ve C doğal çalmak için ikinci parmağınızı kullanmanın yollarını keşfedeceksiniz.

Sonraki Yıllar

İki ila üç yıl içinde, tüm notaları birinci pozisyonda oturtabilecek ve düz tuşlarda daha özgür bir şekilde çalabileceksiniz. Yayı daha karmaşık ve çeşitli bir şekilde kontrol edebilir hale gelecek ve çift duraklar ve üçüzleri öğreneceksiniz.

Keman çalmaya ne kadar çok vakit ayırırsanız, becerileriniz o kadar hızlı gelişir ve -dolayısıyla- çalabilecek daha fazla müzik öğrenirsiniz. Kemanı hızlı ve nitelikli bir şekilde öğrenmenin en iyi yolu ise uzman ve tecrübeli bir keman öğretmeninden özel keman dersleri almaktır. Bunun için, Kadıköy Keman Kursu ile iletişime geçerek kolaylıkla keman çalmayı öğrenebilirsiniz!

Sıkça Sorulan Sorular

Keman nedir?

Keman, iki parçadan oluşan bir yaylı çalgı aletidir.

Evde keman çalmak mümkün mü?

Evde yapacağınız pratikler ile keman çalmayı öğrenmek mümkündür.

Keman çalmayı öğrenmek ne kadar sürer?

Keman çalmayı öğrenmenin süresi aldığınız eğitime göre değişir. Bir keman kursuna yazılarak en hızlı şekilde keman çalmayı öğrenebilirsiniz.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact us
Franklin St, Greenpoint Ave
+2342 5446 67
Monday - Friday: 8 AM - 5 PM
Newsletter